NK Dubbel 2010

Locatie: Squash Time Eindhoven           Datum: 17-18 april 2010

Met buiten veel zon en warmte was het binnen ook gezellig en druk bij Squash Time Eindhoven. Hoewel de eigenaar van het centrum, Sjef van der Heijden, op een vliegveld in India vastzat, was alles tot in de puntjes verzorgt. De vrouw van Sjef, Ita van der Heijden, en haar crew kon iedereen voorzien van de benodigde hapjes en drankjes en een prima lunch op zaterdag en zondag.
Dit jaar bestaat Squash Time 20 jaar en dit werd gevierd met alle deelnemers van het NK Dubbel. Op zaterdagavond werd een heerlijk diner beschikbaar gesteld voor alle deelnemers. Aansluitend aan het diner was er LIVE-muziek verzorgd door Grandma's Nightmare. Tot in de late uurtjes werd er gedanst en was het gezellig in het squashcentrum, met als gevolg dat er op zondagochtend veel squashers met kleine oogjes te bekennen waren.
 
In totaal 133 deelnemers hebben in 9 verschillende categorieën gestreden voor wat ze waard waren. Vorig jaar was voor het eerst in de historie van de NK Dubbel een Elite categorie gevormd. Dit was een succes gebleken, dus daarom werd er ook dit jaar een Elite categorie gevormd.
 
De Mixed Elite was ook dit jaar een prooi voor broer en zus Bastiaan & Melissa Meulenbelt, en zijn nu 4 keer Nederlands Kampioen in de hoogste categorie van de Mixed. In de finale won het tweetal van Stephen Cooke & Bea de Dreu-Spitse met 11-8 11-8. De strijd om de derde plaats werd gewonnen door Sebastiaan Weenink & Margriet Huisman, die nog nooit eerder als koppel aan een NK Dubbel hebben deelgenomen. De plate is gewonnen door Segrun & Roland Monsma.
 
De Dames Elite is verrassend gewonnen door Milja Dorenbos & Melissa Meulenbelt. Helaas waren er in deze categorie maar 3 koppels, dus in een pooltje werd beslist wie de beste van Nederland zijn. Milja & Melissa waren als 3e geplaatst, en in hun eerste wedstrijd wonnen ze nipt met twee keer 11-10 van Margriet Huisman & Ilona Lagerweij. Daarna hadden ze 3 games nodig om met 8-11 11-6 11-8 te winnen van Bea de Dreu-Spitse & Dagmar Vermeulen die hun titel probeerde te verdedigen. Bea & Dagmar waren waarschijnlijk zeer teleurgesteld, want in de wedstrijd om de tweede plaats in de poule konden ze weinig punten pakken. Ilona Lagerweij & Margriet Huisman werden dus tweede.
 
De finale in de Heren Elite duurde maar liefst anderhalf uur, waarbij Stephen Cooke en Bastiaan Weenink het meeste werk verricht hebben. Het koppel Lucas Buit & Stephen Cooke hebben de gehele wedstrijd hun tactiek niet aangepast, evenals de youngsters Tom Hoevenaars & Bastiaan Meulenbelt. Hierdoor kregen Hoevenaars en Buit weinig ballen te verwerken, maar als ze een bal kregen, betekende dit vaak gelijk een punt op het scorebord door een killing shot.
Uiteindelijk liepen Cooke & Buit als winnaars van de baan af: 11-8 8-11 11-8. Jay Francis & Sebastiaan Weenink legden beslag op de derde plaats door te winnen van Yoni Ellous & Dennis van der Zee. De plate werd gewonnen door de gebroeders Brian & Michael Ernst.
 
In de Mixed Top hebben twee jeugdspelers uit Almere het Nederlands Kampioenschap binnengesleept. Laura Lagerweij & Tom Lucas wonnen de finale van Karin Thiel & Remco de Bruijn met 11-7 11-6. In deze categorie werd het Utrechts koppel Rita Zwiers & Michiel Heron derde. De plate ging naar Waldo Uppelschoten & Suzanne Ducker.
 

In de Dames Top hebben Suzanne Ducker & Segrun Monsma beslag gelegd op de eerste plaats. In de finale wisten zij Ellen Luten & Rita Zwiers te verslaan met 11-3 6-11 11-8. Mirella van Halen & Gabri Jourdin wonnen de kleine finale om de derde plaats. De plate werd gewonnen door Nadia Saidi & Cocky de Wolf.

 

In de Heren Top sleepte Sebastiaan Weenink zijn derde prijs van dit weekend binnen. Na twee derde plaatsen in de Heren Elite en Mixed Elite werd hij nu samen met Tom Lucas Nederlands Kampioen. Weenink was de enige deelnemer die in drie categorieën meedeed en in totaal speelde hij 12 wedstrijden. In de finale van de Heren Top won hij met Tom Lucas van uittredend kampioenen Henk Jan de Bruin & Jochem van den Berg: 8-11 11-10 11-10. Als we de geruchten moeten geloven werd er op 10-10 in de derde game een zeer slechte boast gespeeld, maar die leidde wel tot het Nederlands Kampioenschap door een gelukje. JK Veldink & Alex Kramer wonnen de strijd om de derde plaats van Bas Kamphuys & Michel Koster. De plate was voor Johan Been & Frank van Riet.

 
Het Nederlands Kampioenschap in de Mixed Subtop werd een prooi voor het Haagse duo Pirka Bool & Patrick van der Gulik. In de finale wisten zijn een ander Haags duo, Ben van Melsen en Sodsai Emmerling, te verslaan met 11-6 11-3. Derde van Nederland in deze categorie werden moeder en zoon Liz & Christoph Winzer. De plate ging naar Ellen Luten & Martin Beekman.
 
Ook in de Dames Subtop werd een duo van HSRC De Diepput Nederlands Kampioen. Pirka Bool & Isabelle Huisman wonnen van Bianca van Bilsen & Marieke Laurs met 11-2 11-7. Angela van der Geest & Marion Immerzeel werden na een zeer spannende strijd derde van Nederland: 8-11 11-10 11-10.
De plate ging naar Victoria Ellis & Kitty van der Stoep (ook uit Den Haag).
 

In de Herensubtop hebben Remco Postuma & Roland van Aggelen hun titel geprolongeerd. Voor hun wordt het nu wel tijd om in een hogere categorie in te schrijven. In een spannende finale hadden ze 3 games nodig om van Menno Smit & Frans de Winter te winnen 11-6 9-11 11-9. Derde van Nederland werden de Hagenaars Marco van der Holst & Ben van Melsen. De plate is gewonnen door Marc van Lochem & Roy Schotman.

 
Voor volledige resultaten: NK Dubbel 2010
 
Voor foto's: Website Squash Time